ponedeljek, 28. november 2016

Praznične voščilnice 2016 ~ Dan 28 ~ Snežna krogla

Osemindvajseti dan našega prazničnega druženja prinaša voščilnico z imenom:

"SNEŽNA KROGLA"

Sestavine: 
(Seznam sestavljajo pripomočki, ki sem jih pri izdelavi uporabila jaz, zlahka jih lahko zamenjate za pripomočke, ki jih imate sami)
- osnova za voščilnico
- rezalnik
- Sizzix Big shot
- lepilo
- papir iz Tedija
- bel, rdeč, moder, zelen scrapbook papir
- kristalčki
- vrvica
- bleščice v prahu, sekvence
- 3d blazinice
- moos gumi
- akrilne ploščice
- NP- "Kvadrati s šiv", "Odprti tag", "Ozadje s šivi", "Zvrhan kozarec", "V veseli vasici", "Vesele praznike - zastavica"
- TBZR - "Jelke", "Ovali s šivi"

Recept:
Iz belega oziroma krem papirja sem izrezala dva kvadrata/ovala. Na enem izmed likov sem nato izrezala še lonček. Oba lika sem nato postavila enega na drugega in s pomočjo štampiljke na drugi lik odtisnila lonček. Prav tako sem iz moos gumija izrezala lonček, s pomočjo katerega sem nato naredila tresočko, pri tem sem potrebovala še košček plastične folije, ki sem jo prilepila na zadnjo stran izrezanega kvadrata/valja. V notranjost ene od voščilnice sem postavila jelko, v drugo pa hišico in smrečico, nato sem dodala še nekaj bleščic v prahu in sekvenčk. Nato sem "zluknjan" kvadrat/oval prilepila na vrh in tresoči del voščilnice je bil tako gotov. Preostalo mi je še izdelava ozadja in napisa. Ozadje sem dobila tako, da sem izbran papir spustila skozi Big Shot-a skupaj s šablono ozadje s šivi, tako dobljen papir sem nato prilepila na osnovo.  Medtem sem iz svetlečega paprija/ svetlečeha moos gumija izrezala napis "Vesele" iz rdečega oz. modrega papirja pa zastavico z napisom praznike. Slednjo sem obložila še s koščkom belega papirja, ki sem ga izrezala s pomočjo šablone "Odprti tag".  Sledilo je še končno lepljenje tresočega dela, napisa in mašnice, ki sem jo tokrat izdelala kar iz vrvice.

Video: 
    
Lep ustvarjalni pozdrav do jutri,
Vanja

9 komentarjev:

  1. Tudi sama sem se letos lotila snežnih krogel. Tvoje voščilnice so prelepe.

    OdgovoriIzbriši
  2. o, tole je pa fantastična ideja, si se dobro spomnila!

    OdgovoriIzbriši
  3. iii nora ideja, frajerka si, in tako zelo pridna. Hvala za vse tvoje prispevke...

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Vanči, sedaj grem v miru gledat video, ampak prej sem ti pa morala povedat, kako super, kako "vlagamo kozarce":). Ko sem šablono kupila, sem bila prepričana, da brez nje ne gre:),potem jo pa nisem nič uporabljala. Hvala 100 x za ustvarjalni namig:) - res si mi v pomoč. Hvala še enkrat in ob priliki, te lepo prosim, za podatke o možnosti naročila celofan vrečk. Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skoraj ni za verjet, ampak, ko se pri naši hiši vlaga (rdeča pesa, kumare, paprike in ostale dobrote iz vrta) je končna faza obračanje kozarcev na glavo, da "potegne" pokrove in tale proces je bil prenesen v ustvarjalni svet ;) za vrečke si pa tipkava :D

      Izbriši
  5. Kako si se to fajn spomnila in obrnila kozarce na glavo, da je nastala snežna krogla. Super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. smo veliko vlagali čez poletje pa je padla ideja tale ideja ... no, pa tudi snežne krogle so mi všeč :D

      Izbriši