nedelja, 20. november 2016

Praznične voščilnice 2016 ~ Dan 20 ~ Diši po praznikih

Uh skoraj ne morem verjet, da smo že nakoncu 2/3, še zadnjih deset receptov nas čaka, še prej pa dvajseti dan našega prazničnega druženja, ki  prinaša voščilnico z imenom:

"DIŠI PO PRAZNIKIH"

Sestavine: 
(Seznam sestavljajo pripomočki, ki sem jih pri izdelavi uporabila jaz, zlahka jih lahko zamenjate za pripomočke, ki jih imate sami)
- osnova za voščilnico
- rezalnik
- Sizzix Big shot
- lepilo
- papir "Gilded winter"
- bel in moder scrapbook papir
- kristalčki
- 3d blazinice
- akrilna ploščica
- bleščeč lepilni trak
- embosirna mapica s pikami
- WRMK - "Corner Chomper" (1/4", 1/2")
- HA - "Pool"
- Mavelu - štampiljka  "Diši po praznikih"
- MArianne design - "CR1376"

Recept:
Današnji recept bo malce drugačen, če je šlo do sedaj vse kot po maslu, se je tokrat zalomilo :(  
Kje in kako izveste takoj. Če redno spremljate moje objave ste hitro ugotovili, da je pri današnji predstavitveni sliki samo ena voščilnica. Naj razložim kako se pripravim na te vsakodnevne objave. Za vsako voščilnico, ki jo izdelam pripravim načrt in seznam potrebščin/sestavin, ki jih bom uporabila. Preden posnemem video, pa pripravim tudi testno voščilnico, ki vam jo pokažem na začetku in ki služi kot neka osnova, včasih pri dejanski izdelavi kaj spremenim, dodam ali obrnem, a na koncu imam dve voščilnici, ki ju potem slikam skupaj in služita za predstavitev. 
No, pri današnji testni verziji se je nekaj hudo zalomilo, po moji krivdi seveda. Iz moje zbirke lepil, sem povlekla prvo, ki mi je padlo pod roke in izkazalo se je, da to ni bila dobra izbira. Uporabila sem lepilo Uhu Twist&Glue in rezultat je sledeč.
Kljub temu, da sem lepilo nanesla enakomerno se je vse skupaj nagubalo. Običajno ne uporabljam tega lepila, ker je premokro. V upanju, da se bo nekako le poravnalo sem vse skupaj obtežila z večjo akrilno ploščico. Sprava je kazalo na to, da bo zadeva ok in sem prilepila še skodelico in pustila pri miru, ter se pripravila na snemanje. Sploh nisem bila pozorna, da se je voščilnica zopet nagubala, čeprav se to vidi že na začetku videa. (očitno sem bila preveč skoncentrirana na to kaj bom povedala kot na to, kaj se dogaja z mojo voščilnico) :/ 
Je kar je in voščilnica ja pač neuporabna, se zgodi. Mislim,da sem zadosti dolgovezila in hvala, če ste se prebili čez tole zgodbo ;  Sedaj pa res sledi recept ;)

Moder papir sem odrezala na velikost 9,5 x14 cm. S pomočjo embosirne mapice s pikami, sem nato na polovico papirja embosirala. Na sam rob pik, sem nato prilepila bleščeč lepilni trak. Na sredino sem nato s pomočjo 3d blazinic prilepila napis, ki sem ga odtisnila v modrem odtenku. Sestavila sem skodelico, ki sem jo izrezala iz belega in ostankov pisanega papirja, na stredino sem prilepila snežinko iz istega seta in ji dodala kristalček, vse skupaj sem na pripravljeno osnovo prilepila s pomočjo 3d blazinice. Nat sem s pomočjo "Corner Chomper-ja" izsekala oz. zaoblila robove, enako sem ponovila na sami osnovi za voščilnico. Preostalo mi je le še to, da sem moder papir prilepila na osnovo, tokrat s pravim lepilom, ki ne povzroča gub, ker kreme za zguban papir res nimam v svoji ustvarjalnici ;)

Tako s tem je končana današnja receptura za voščilnico. Se opravičujem za tako dolgo objavo, ampak vsaka šola nekaj stane. ;)

Video: 
  

Lep ustvarjalni pozdrav do jutri,
Vanja

6 komentarjev:

  1. Tale, je pa res lepa. Kar naravnost povem, da si bom dovolila kakšno tako izdelat po tvojem receptu. Hvala, za tvoje objave. Meni so letos v veliko vzpodbudo, ker nekako ne najdem praznične motivacije.
    Lepila so velikokrat problem, sploh pri izdelavi bolj preprosztih manj slojnih voščilnicah, če se le da nagubano voščilnico zaradi lepila dobro obtežimo s kakošno knjigo, da se posuši, vendar je velikokrat problem, ker dodajamo perlice ali kake druge 3d efekte.
    Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, za kompliment. Namen tega meseca je, da dobite kakšno idejo, no dejmo reč 30 idej ;) ... pri meni ideje so neprestano v glavi, večkrat se mi zgodi, da se uležem v posteljo in dobim idejo, včasih vstanem in si jo zapišem, da jo do jutra ne pozabim :) z lepili imam različne izkušnje, kot sem zapisala in povedala tega lepila nikoli ne uporabljam, ker mi še iz šolskih dni ni simpatičen... kaj čmo, vsaka stvar je za nekaj dobra :) nasvet in pomoč nekomu drugemu :D

      Izbriši
  2. Vanči, en velik hvala za tvojo predstavitev in tudi jaz ti povem, da si bom dovolila izdelavo podobne:). Očitno tako kot ti, sem bila tudi jaz navdušena nad to šablonico, ko pa sem jo dobila, kar nisem vedela, kaj bi z njo počela:) in sedaj: hura, Vanči mi je odprla oči:))). Pri lepilih se pa jaz držim enega in edinega in me še ni pustil na cedilu - ne mečka, drži odlično tudi kartonske škatlice - to je Bastel Kleber, hobby line. Sicer je pa tako, da ko se enega navadiš in veš, da je dober, ni potrebno izumljati tople vode:). Sedaj sem čisto preveč govorila, ampak še enkrat ti povem, da sem ti hudo hvaležna za vse tvoje predstavitve. Ti bom to povedala še v živo:)) - pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, kako mene to veseli, da so nasveti in namigi koristni. Cel namen teh obnjav je, pomagat in delit izkušnje. V 7 letih malo bolj resnega ustvarjanja se jih je nabralo kar nekaj :D
      Sem pa vesela vseh odzivov, ki jih dobim, tudi jaz s pomočjo komentarjev dobim kakšno idejo in predlog, kako in kaj uporabit ... Predlog za lepilo definitvno preizkusim, tako da hvala za namig :)

      Izbriši
  3. Zelo pridna si pri ustvarjanju, veliko lepih idej imaš.
    Meni je zelo lepa, itak pa obožujem skodelice vseh vrst.
    Lepilo pa... prisegam na scotch gel in Rayherjevo hobby lepilo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo dobro, da pokažeš tudi tisto, kar se ponesreči, saj se tako še več naučimo. Škoda, da je lepilo pokvarilo to lepo voščilnico :( Sama tekoča lepila uporabljam samo za lepljenje malenkosti. Osnove in večje kose pa lepim vse z dvostranskim lepilnim trakom in zaenkrat sem tako najbolj zadovoljna. Še najbolj sem razočarana nad vsemi temi lepilnimi miškami, ker naj bo še tako extra super strong, ko ne drži po mojih pričakovanjih :) Hvala ti za ves tvoj trud.

    OdgovoriIzbriši