ponedeljek, 6. november 2017

Praznične voščilnice 2017 ~ 6. dan ~ Topel objem

Danes je z nami voščilnica:

"TOPEL OBJEM"

SESTAVINE:
(Seznam sestavljajo pripomočki, ki sem jih pri izdelavi uporabila jaz, zlahka jih lahko zamenjate za pripomočke, ki jih imate sami)
- osnova za voščilnico,
- rezalnik/pripomočki za rezanje (olfa nož in ravnilo),
- barven/vzorčast papir velikosti 33 x 24 cm,
- Big Shot,
- šablona Rayher - Rokavički,
- šablona Sizzix - Squares,
- štampiljke:
   - Ustvarjalni dotik  - 2F- Prazniki, novo leto
                                  - 5R
- barvna blazinica HA Royal Red
- akrilna ploščica,
- lepilo,
- luknjač z okroglim izrezom,
- plošča za delanju utorov,


RECEPT:
V današnji objavi mi je malce zagodel fotografski škrat in skril fotografije postopka v neznano, zato bo danes samo opis postopka in pa video, ki vam bo v pomoč pri izdelavi.

 1. korak:Izbrano osnovo za voščilnico prerežemo na pol in tako dobimo podlago za dve voščilnic.

2. korak: Na vzorčastem papirju s pomočjo plošče za utore naredimo utor na 4 3/8 inča oz. na 11 cm. Postopek ponovimo, tako da papir obrnemo in utor še enkrat naredimo na omenjeni razdalji. Pregibe dobro utrdimo.

3. korak:  Pisan papir prerežemo na polovico in tako dobimo dva enaka dela (prerežemo ga po stranici, ki meri 24 cm, torej na 12 cm ali 4 3/4 inča).

4. korak: S pomočjo rezalnika odrežemo iz obeg zavihkov 2 trikotnika. Pomagamo si, tako da odrežemo od zunanjega roba do notranjega roba.

5. korak: Iz izbranega papirja si izrežemo vse potrebne izreze, en kvadrat, štiri rokavice in s pomočjo luknjača izsekamo en krog.

6. korak: Vzorčast papir obrnemo tako, da  gleda navzven, belo stran pa prilepimo na sredino osnove.
Ker sta sedaj zunanja zavihka bela, uporabimo odrezana trikotnika in ju prilepimo na zunanji bel del. Po želji lahko tako pripravljen papir posenčimo s pomočjo barvnih blazinic (pred lepljenje seveda).

7. korak: Na zavihka, ki sem ju sama poimenovala "objemček" prilepimo izrezana para rokavic. Pri tem se nam lahko zgodi, da bo konica vzorčastega paprija nekoliko štrlela izpod rokavice, pri tem si pomagamo s škarjami in odvečni košček preprosto odrežemo.

8. korak: Na izrezan kvadrat in krog odtisnemo izbrana napisa in kvadrat nato prilepimo v notranjost, krog pa na zunanji del  voščilnice.

S tem je današnja voščilnica zaključena kot običajno vas spodaj čaka še video predstavitev.


 VIDEO:

Hvala, da ste se tudi danes oglasili na mojem blogu do jutri lep ustvarjalni pozdrav,
Vanja

2 komentarja:

  1. Super ideja za praznično voščilnico :) komaj čakam naslednje videe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi ta oblika voščilnice je simpatična,drugačna in seveda kot vedno, si odlično pripravila video prispevek - hvala ti:), pozdrav Andreja

    OdgovoriIzbriši