torek, 28. november 2017

Praznične voščilnice 2017 ~ 28. dan ~ Voščilna škatlica

Danes je z nami voščilnica:

"VOŠČILNA ŠKATLICA"
ki je nastala v sodelovanju z
Upam, da bo tovrstno ustvarjanje zanimivo tudi za vas, ki to berete in gledate.
Tudi tokrat vas vabim, da v četrtek 30. 11. 2017 skočite na Sandrin blog,
                                      v torek 5. 12. 2017  na Gogin blog in
                                      v četrtek 7. 12. 2017 na Andrejin blog.
Vse naše izdelke pa boste našli tudi na spletni strani Darilnice Klavdija


SESTAVINE:
(Seznam sestavljajo pripomočki, ki sem jih pri izdelavi uporabila jaz, zlahka jih lahko zamenjate za pripomočke, ki jih imate sami)
- vzorčast papir,
- štampiljke:
   -Najlepši par - Praznična voščila
- akrilna ploščica,
- šablone
  - Tim Holtz - Paper Snowflakes,
                      - Village Dwelling,
                      - Village Gingerbread,
  - Sizzix - krogi,
                - valoviti krogi,
  - božično drevo/jelka,
  - Najlepši par - Okrasna pentlja,
- Distress Oxide: Candid Apple,
 - lepilo,

RECEPT:
 1. korak:  Na v naprej pripravljeni osnovi za škatlico, utrdimo utore in sestavimo pokrov. Pri slednjem ravno tako dobro utrdimo utore in z nekaj prepogibanja imamo izdelan pokrov.



2. korak: Lotimo se rezanja vzorčastega papirja. Ker se tovrstne škatlice razlikujeo v velikostih, svetujem, da pred rezanjem pomerite koliko merijo stranice kvadratov, ki sestavljajo škatlico. Kvadrat iz vzorčastega papirja mora tako biti približno 0, 5 cm manjši od tistega na osnovi. Za osnovo škatlice bomo tako potrebovali 9 takih kvadratov. Za pokrov pa dva ustrezno velika kvadrata, le-ta je nekoliko večji od same osnove in temu prilagodimo tudi velikost.  Okrasili bomo tudi  rob pokrova in v ta namen si pripravimo 8 ustreznih pravokotnikov (ponovno si pomagamo z merjenjem).
Ko imamo vse sestavne dele pripravljene se lotimo lepljenja, oblepimo tako celotno zunanjost, v notranjosti pa pustimo neoblepljen le sredinski del.
 
 

3. korak: Iz rdečega in belega papirja izrežemo 5 valovitih, ter 10 običajnih krogov (5 manjših in 5 večjih). Vse kroge med seboj zlepimo, tako da imamo na dnu bel valovit krog, ki mu sledi večji rdeč krog in nato še manjši bel krog. Štiri tako pripravljene kroge zalepimo na zavihke škatlice. Petega pa prilepimo na zunanji del pokrova. Za pokorv potrebujemo še pentljo, ki jo izrežemo iz rdečega papirja in jo sestavljeno postavimo na vrh pokrova.

 

4. korak: V enega izmed krogov odtisnemo napis, ki mu dodamo nekaj snežink, ki smo jih izrezali iz rdečega papirja, ravno tako snežinko uporabimo v nasprotno ležečem krogu.
V zadnji del postavimo tri smreke, ki smo jih izrezali s pomočjo šablone. Enega od krogov pa pustimo praznega za zapis dodatnih želja in naše podpise.

5. korak: V sredino postavimo naš osrednji element, ki je tokrat 3d hišica. Šablona hišice vsebuje vse potrebne elemente za njeno izgradnjo. Za okrasitev pa sem uporabila drugo šablono, ki je poskrbela, da je hišica dobila praznično podobo. Za piko na i sem okrog hišice postavila ograjo in s pomočjo navadne vate, pa je hišica dobila pravo zimsko podobo. Posebnost te hišice je ta, da sem ji dodala zatič s katerim je prilepljena na osnovo škatlice in se tako odpira, da vanjo lahko pospravimo manjše darilce ali pa manjšo svečko na baterije.
 
 
 
 

Tako je naša darilna škatlica presenečenja pripravljena, prilagam pa tudi nekaj fotografij, na katerih si jo boste podrobneje lahko ogledali.
 

 VIDEO:


Hvala, da ste se tudi danes oglasili na mojem blogu do jutri lep ustvarjalni pozdrav,
Vanja

3 komentarji:

  1. Še čisto malo in praznični december je tukaj. :)
    Zelo zelo mi je všeč tvoja škatlica, ki je v krasnih barvah! Da sem nora na hiške nima nič pri tem. :D Namreč tvoja praznična hiška je čudovita! <3 Toliko drobnih detajlov, da je prav pravljična. Čakamo samo še, da našo deželo pobeli sneg. :)
    P.s: Verjetno je šablona hišice samo za ta velik A4?

    OdgovoriIzbriši
  2. živjo Valentina, hvala za vse komplimente, me veseli, da ti je všeč, kar je nastalo. Šablona, ki sem jo uporabila je primerna tudi za običajen sizzix stroječke je namreč bigz xl ... december je pa čisto prehitro prišel k nam

    OdgovoriIzbriši
  3. ja pa iii, tale hiška je fantastična.. in prestice za ograjo..vrhunsko :-)

    OdgovoriIzbriši