ponedeljek, 27. november 2017

Praznične voščilnice 2017 ~ 27. dan ~ Voščilnica v notranjosti

Danes je z nami voščilnica:

"VOŠČILNICA V NOTRANJOSTI"

SESTAVINE:
(Seznam sestavljajo pripomočki, ki sem jih pri izdelavi uporabila jaz, zlahka jih lahko zamenjate za pripomočke, ki jih imate sami)
- osnova za voščilnico,
- rezalnik/pripomočki za rezanje (olfa nož in ravnilo),
- bel karton
- vzorčast papir ,
- štampiljke:
   - Najlepši par - Praznični jeleni,
                          - Prazniki,
                          - Koš prazničnih voščil,
- šablone:
   - Najlepši par - Čez hribe in doline,
   - Rayher - Smrečice                
- akrilna ploščica,
- bleščeč embosing prah,
- Distress Oxide: Faded Jeans,
- Nuvo Glitter Drops,
- obojestranski lepilni trak in
- škarje.

RECEPT:
 1. korak: Izberemo dva vzorčasta papirja, ki ju odrežemo nekoliko manjše kot je naša osnova za voščilnice, enega porabimo za zunanjost, dva pa za notranjost.

2. korak: Iz belega šeleshamerja izrežemo dva pravokotnika, ki ju s pomočjo šablone "Čez hribe in doline" prerežemo na pol. Za izdelavo bomo potrebovali tri kose.  Dva bomo prilepili na zgornji del notranjosti, enega pa na spodnji del.
Preden se lotimo lepljenja, hribčkov pa na spodnjega odtisnemo napis, ki ga prigodimo, tako da se bo ujemal z našim hribčkom.

 Odtisnemo ga s pomočjo Oxide blazinice, ki ostane nekoliko dlje mokra, kar izkosristimo, da napis embosiramo s pomočjo bleščečega embosing prahu.

3. korak:  Ker ustvarjamo interaktivno voščilnico si pripravimo tudi trake belega papirja, ki merijo 8 x 1 cm. Tako pripravljene trakove prepognemo na pol, na vsakem koncu pa naredimo utor na 1 cm.
4. korak: Tako pripravljeni deli so sestavni del mehanizma, ki bo našo voščilnico pomagal narediti interaktivno. Prilepimo jih tako, da sta utro voščilnice in utor našega listka poravnana.

5. korak: Na tako pripravljen vzvode prilepimo še izreze smrečic in jelena. Drugega jelena pa prilepimo na pokrajino v ozadju.
6. korak: Smrečici in nebo okrasimo z Nuvo Glitter Dropsi in s tem je naša vošččilnica skoraj zaključena. Tudi na sprednjo stran prilepimo vzorčast papir na katerega smo odtisnili napis in ga embosirali.

Tako, pa je tudi današanja voščilnica pod streho, nastali sta dve, ki se malce razlikujeta med seboj in si ju lahko podrobeneje pogledate na spodnjih fotografijah. Vabljeni tudi k ogledu video navodil.


 VIDEO:

Hvala, da ste se tudi danes oglasili na mojem blogu do jutri lep ustvarjalni pozdrav,
Vanja

1 komentar: