sreda, 5. november 2014

Praznične voščilnice 2014 ~ Dan 5 ~ Praznično veselje 2


In že je tu peti dan in z njim nova voščilnica z imenom:


"Praznično veselje 2"



Sestavine za izdelavo:
- natur osnova za voščilnico (in kuverta)  pravokotne oblike
- bel  scrapbooking papir
- komplet štampiljk Najlepši par 
- lepilo
- rezalnik
- kristalčki
- rdeč satenast trak
-  blazinica za embosiranje
- embosirni prah
- grelna naprava
- stencil šablona
- teksturna pasta
- distress blazinica v bordo rdeči barvi
- luknjač doily lace
- paus papir

Recept:
Tale voščilnica je nastala čisto po naključju in je splet igranja z različnimi tehnikami. Začela sem tako, da sem ostanek belega scrapbook papirja uporabila za igranje s teksturno pasto. Ker je nastal zanimiv efekt, sem nadaljenvala s packanjem. Pred časom sem dobila v testiranje paus papir, ki je precej debel, zato sem ga želela preizkusiti kako se bo obnesel pri embosiranju. Pri roki sem od prejšnjega dne imela štampiljko z napisom, ki smo ga videli že pri včerajšnji voščilnici. Odtis sem naredila s pomočjo Versa Mark blazinice, čez posula bel embosing prah in zadevo segrela.  Paus papir se je dobro držal in s končnim rezltatom sem zadovoljna. V tem času, ko sem tuhtala kako in kaj, se je tudi teksturna pasta že posušila, ker bi bi belo na belo ne naredilo željenega efekta, sem teksturiran del posenčila z bordo rdečo distress blazinico. Dobila sem tak nežen bordo odtenek, presenetljivo všečen. Paus papir sem okrasila s pomočjo MS luknjača na zgornjem in spodnjem robu.
Najprej sem na osnovo prilepila borodo del in nato še paus papir, ker pa nisem ravno razmišljlala, sem zadevo  prilepila kar z navadnim Uhu lepilom in če se mi paus papri ni zvijal in čudno obnašal pri embosiranju, se je sedaj, Vsa zadeva se je na mojo žalost nagubala (na zgornji sliki se tega sicer ne vidi). Sprva sem se držala za glavo, ker sem dobesedno uničila  voščilnico.
Potem sem pa vso stvar prespala in jo drugi dan videla povsem v drugi luči. Za nastalo situacijo sem našla dober izgovor. Vas zanima kakšen. Tolažim se, da je na paus papirju nastal efek blaga oz. bolj natančno zavese in vse skupaj na koncu ni tako slabo :D
Bordo rdeča mašna in dva kristalčka pa sta le pika na i celotni zadevi.


To je za današnjo objavo vse in se vidimo jutri.

LUP
Vanja

6 komentarjev:

  1. Predivna je. Predivnu pozadninu si napravila.A ovaj paus joj daje još jedan dodatan divan štih. Jako je lijepa.
    Lp, MArtina

    OdgovoriIzbriši
  2. Res krasen efekt in čudovita voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepo si ustvarila ozadje in nato dodelila napisu prvo mesto. Ja, se kar da embosirat na paus papir. Pravijo pa vsi, da moras prej pistolo dobro segret.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tale mi je za odtenek lepša :-))
    Vidim, da pri tebi prevladuje Najlepši par .-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Andreja, hvala. Ja, mislim, da sem največja fenica Najlepšega para, sicer sem pa velika podpornica slovenskih izdelkov oz. vsaj izdelkov, ki zrastejo na domačih zelnikih. Cenim trud, ki ga punce vlagajo v pripravo in izdelavo lepih in uporabnih stvari, ki jih sama z veseljem uporabljam :D

    OdgovoriIzbriši