četrtek, 13. november 2014

Praznične voščilnice 2014 ~ Dan 13 ~ Vintage znamka

Prihiteli smo že do trinajstega dneva in z njim je tu nova voščilnica po imenu:

 

"Vintage znamka"






Sestavine za izdelavo:

- bel in moder scrapbooking papir
- komplet štampiljk in šablon Najlepši par
- lepilo
- rezalnik
- Big Shot
- tanke šablone krogi
- šablona, ki izreže obliko znamke
- embosing mapica s snežinkami
- moder satenast trak
- kristalček
- distress ink
- 3d penica 


Recept:
Pa začnimo. Naprej sem izrezala osnovo voščilnice. To sem storila tako, da sem prepognila kos belega paprija in ga postavila na šablono nekaj milimetrov stran od samega dela, ker šablona izreže.  S tem sem dobila voščilnico, ki se odpira in je v enem celem kosu. Dobila sem kar vidite na spodnjih dveh slikah.



Iz modrega paprija sem izrezala dva pravokotnika, po pravici povedano nisem nič merila velikosti, ampak na oko ocenila velikost.  Preden sem se lotila preostalega rezanja in šampljanja sem na svetlomoder papir naredila okvirno postavitev. Šablona snežinke in napis sem postavljala in premikala, dokler nisem našla ustrezne postavitve.


Ker se mi je modro ozdaje zdelo nekoliko brezizrazno, sem ga embosirala s snežinkami (vem, da bo tole zvenelo kot neka obsesija, ampak imam pet različnih embosing mapic s snežinkami). S tem, ko sem embosirala ozdaje sem si življenje še malo zakomplicirala, ker izrezek snežinke kot sem si zamislila ne bi prišel do izraza. Zato sem zadevo dodela na tak način, da sem snežinko izrezala v krogu.


Da pa bo še bolj iztopala sem izrezala še en, malo večji krog temno modre barve.  Na že embosirano ozadje sem odtisnila še napis. Tu sem zopet malo testirala ali bodo določene stvari delovale. Ponavadi so odtisi na že embosirano podlago lahko neuspešni, tokrat se je izšlo. Zanimiv efekt bi dobila tudi, če bi najprej odtisnila napis in nato embsirala, mogoče kdo ta namig uporabi in stestira. Na modrih papirjih sem s škarjami nacefrala robove in jih posenčila z distress balzinico (tale korak ni nujen, zdelo se mi je, da bo voščilnica lepša v vintage stilu).


Takole voščilnica na zgornji sliki je že skoraj v končni fazi, sledilo je lepljenje. Od Tine sem se naučila, da vse majhne delčke, ki nastanejo pri izrezovanju spravim in nekako uporabim. Tokrat sem porabila srčke, ki sem jih pobarvala s srebrno blazinico, v sredino snežinke sem dodala še kristalček in na vrh modro mašnico in današnja voščilnica je gotova.

Prihaja pa že štirinajsta voščilnica in če te zanima kakšna je se vidimo/beremo jutri.  

LUP
Vanja

6 komentarjev:

  1. Lepa, Prav zimsko deluje v tej modri barvi, kot bi snezinka zaledenela nekoliko s starinskim pridihom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepa je in dobro si rešila z izrezano snežinko.

    OdgovoriIzbriši
  3. S tole voščilnico pa je bilo dela, vendar je vcsaka minutka porabljena zanjo bila vredna truda in časa. Fenomenalan je! :)

    OdgovoriIzbriši