torek, 5. december 2017

Novoletna jelka 2017

Vem, marsikateri izmed vas bo rekel, da sem hujša kot nakupovalna središča, ki se v praznično dekoracijo okitijo že v sredini novembra, če ne že prej. 
No, ja meni je tale praznični čas, ki prihaja lep in tudi postavljanje novolente jelke je zame poseben ritual, če hočete tradicija. Skoraj vsako leto jo postavim takoj v začetku decembra in v njeni lepoti uživam cel mesec in ne npr. 14 dni. Rada imam okraševanje in dekoracijo in želim, da se v mojem domu to odraža dalj časa. 

Pred dvema letoma sem zatežila, da hočem veliko jelko do stropa, ki bo polna lučk in kroglic in tako je bilo dve leti. No, navdušenost pri meni potem  izpuhti in vedno znova in znova iščem nove in nove ideje za nenavadne jelke. Letos sem zopet začutila to potrebo in željo in pobrskala po mapi, v katero skrbno shranjujem zanimive ideje, ki jih potem skušam realizirat po svoje. 

Tako je moja letošnja jelka nstala po inspiraciji na spodnji sliki.
Vedela sem, da imamo v kleti stara zmajana lojtra, ki bi bila kot nalašč za moj podvig. Moči sem kot vedno pri teh projektih združila z mojim očetom, ki je vedno navdušen in pripravljen pomagat pri norih idejah, ki jih najdem. Verjetno vas že zanima kako moja jelka izgleda in bolje, da neham dolgovezit. 
 Evo tako letos bo taka, kaj bo drugo leto ne vem, mogoče me zopet zamika klasika ali pa najdem še kakšno novo, noro in nenavadno idejo, ki jo bom skušala realizirat po moje. 

Lep ustvarjalni pozdrav do prihodnjič.
Vanja

5 komentarjev:

  1. Vanci enkratna je! Kot da bi brala svoje misli. Ker je to meni najlepsi cas v letu okrasimo smrecko v zacetku decembra da lahko cel mesec uzivamo v njej! In ja enako imam ogromno idej ki jih zelim sprobati..... cestitke vanja!!!! In hvala za ideje!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem že hvalila na FB ...Izjemno mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem si že okrasila stanovanje, samo smreka še čaka, da jo postavim in zagotovo tudi jo še ta teden. Rada uživam v okrasitvi, zato zame to ni prehitro. Sem sicer pristaš klasike kar se barv in jelke tiče, ampak priznam, da mi je tale tvoja tudi zelo všeč. V bistvu še bolj kot tvoj navdih. Uživaj.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, Vanči. Tudi sama sem taka da imam zelo rada neobičajne jelke, tako doma kot v vrtcu. Seveda pri tem potrebuješ kakšnega mojstra. Pri meni je to k sreči moj mož. Tako sem imela že spiralno jelko, pa takšno iz debelejših kosov lesa, v vrtcu pa smo jih izdelovale tudi na različne načine. Te tvoje ideje pa še nisem zasledila in prav gotovo se kakšno leto lotim tudi te. Skratka, tvoja jelka mi je zelo všeč.

    OdgovoriIzbriši
  5. Vanči odlična, pri tej tudi ne boš imela težav z odpadlimi iglicami:). Okraševanje pa žal pri meni ni najbolj močna stran, čeprav mi je pri drugih všeč in mi je vedno žal, da se tega ne lotim bolj bogato. Mogoče se še popravim:). Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši