nedelja, 24. december 2017

Zartee izziv #3 - Les

Današnja objava nastaja v sodelovanju s spletno trgovino
Zadnji letošnji izziv se glasi: LES. 
Urška nam je kot vidite pripravila zanimiv izziv. Tokrat so se moji možgani odzvali z nadzvočno hitrostjo in od ideje do končnega izdelka je minila manj kot ura. Izdelala sem škatlico v katero lahko pospravimo drobne pozornosti za naše bližnje, sodelavce in prijatelje. Verjetno vas zanima kaj je nastalo.

Material potreben za izdelavo:
- Silhouette Cameo,
- virtualna šablona zabojčka,
- scrapbook papir z motivom lesa,
- scrapbook papir modre in bele barve,
- črna blazinica Archival ink,
- MFT -Tropical teal,
- satenast trak,
- obojestranski lepilni trak,
- škarje,
- akrilna ploščica
- 3d blazinice.

Kako izdelati darilni zabojček za ljubitelje kave

1. korak: V spletni trgovini Silhouette sem si najprej kupila virtualno šablono zabojčka.
2. korak: Odpremo program Silhouette Studio v katerem najprej določim velikost moje rezalne podlage, v mojem primeru je to 12x12 inčev.
 3. korak: V moji knjižnici izberem željeno virtualno rezalno šablono zabojčka.
 4. korak: Odpre se nam celoten komplet virtualnih šablon.
 5. korak: Za svoj izdelek nisem želela vseh elementov, ki pridejo zraven virtualne šablone, zato sem jo razdružila s pomočjo ukaza "Ungrup Selected Shapes". Tako so se posamezni elementi ločili in sem jih lahko izbrisala in uporabila samo zabojček.
 6. korak: Zabojček sem nato s pomočjo miške premaknila v zgornji levi kot, ker sem želela izrezati nekoliko večjega kot pride v osnovi. Ker pa sem izbrala vzorčast papir nisem potrebovala barvnega zabojčka zato sem ga "pobarvala", tako da je bil na podlogi videti kot prozoren.
 7. korak: S pomočjo miške in v mojem primeru spodnjega desnega kota sem zabojček raztegnila v maksimalno velikost, ki mi jo omogoča podlaga.
 8. korak: S klikom na gumb "Send" nas program popelje na stran kjer določimo vrsto papirja in ostale nastavitve. Čeprav ima moj Cameo "AutoBlade", ki omogoča, da je že nastavitev papirja dovolj za vse razalne nastavitve, sem se vseeno odločila in glede na izbrani papir ročno določim, da se izrez izreže dvakrat. Še zadnji klik na gumb "Send" in stroj je že prične z rezanjem.
Rezultat rezanja pa je viden na spodnji sliki.
 9. korak: Ker gre za 3d izdelek, stroj za nas pripravi tudi utore po katerih škatlico prepognemo in tudi sestavimo. Zavihke oblepimo z obojestranskim lepilnim trakom in se lotimo sestavljanja.
 10. korak: Potrebujemo še dekoracijo. Na bel in moder scrapbook papir s pomočjo Archival ink- a odtisnemo štampiljko lončka iz seta KofeeTee.
11. korak: Na enega izmed lončkov s pomočjo Tropical Teal blazinice odtisnemo napis.
 12. korak: Lončke izrežemo kot kaže slika. Po želji pokrovček rahlo posenčimo.
 13. korak: Na cel lonček najprej prilepimo modro podlago.
 Na izrezan pokrovček in ovoj lončka prilepimo 3 d blazinice in vse skupaj prilepimo na našo osnovo.
14. korak: Ponovno se posvetimo našemu zabojčku, ki ga oblepimo z obojestranskim lepilnim trakom in ga okrasimo z satenastim trakom.

 Tudi tokrat sem za vas pripravila video v katerem si lahko ogledate postopek izdelave našega darilnega zabojčka.
Do prihodnjič en prav lep pozdrav,
Vanja

1 komentar:

  1. Iii, kolk kjut. In prav lepo razloženo. Jaz sicer strojčka nimam ampak ima ga pa prijateljica, ki mi z veseljem kdaj pomaga pri kakšnem projektu z njim.

    OdgovoriIzbriši