sreda, 13. december 2017

Zartee izziv #2 - Bleščice

Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino

Praznični december je tu in z njim tudi praznična okrasitev. Je pa to tudi čas prazničnih voščil in dobrih želja. Sama že leta vztrajam pri pisanju prazničnih voščilnic in se v velikem loku izogibam kratkih sporočil, elektronske pošte in ostale novodobne komunikacije. Mnenja sem, da je lepa voščilnica, pa tudi če ni ročno izdelana, več vredna in bolj osreči človeka kot kratko sporočilo. V ta namen vsako leto pripravim stojalo, na katerem mesto dobijo vse voščilnice, ki jih prejmem jaz in moji domači. Letos sem izkoristila priložnost, ki mi jo je ponudil Zartee izziv in izdelala čisto novo sveže in bleščeče.  Verjetno vas zanima kako izgleda, kako sem ga izdelala in kaj si pri tem uporabila. 
   
Material potreben za izdelavo:
-  2 karton v velikosti 50 x 11 cm,
- bel šeleshamer,
- bleščeč papir,
- stencil šablona,
- Distress ink 
- aplikator,
- obojestranski lepilni trak,
- satenast trak,
- škarje,
- lepilni trak,
- lepilo,
- luknjač za zakovice,
- zakovice,
- Silhouette Cameo. 

Kako izdelati stojalo za voščilnice:

1. korak: Iz kartona izrežemo dva trakova dolžine 50 cm in širine 11 cm, ki ju s pomočjo obojestranskega lepilnega traku zlepimo skupaj. Tako pripravljeno podlago prilepimo na bel šeleshamer.
2. korak: S pomočjo pripomočka za delanje utorov (kosti), naredimo utor na vseh štirih straneh našega kartona in tako pripravimo papir na lažje prepogibanje.
3. korak: Šeleshamer prepognemo čez karton kot kaže slika in ga še dodatno utrdimo s pomočjo kosti.
4. korak:  V vseh štitih kotih odrežemo trikotnik.
5. korak: Tako pripravljeno podlago sedaj oblepimo kot bi zavijali darilo, pri tem si pomagamo z obojestranskim lepilnim trakom, ki bo poskrbel, da bo vse dobro pritrjeno.
6. korak: Sprednjo stran okrasimo s pomočjo stencil šablone in izbrane Distress ink blazinice.
7. korak: Naša podlaga je pripravljena in potrebuje še napis, ki sem ga tokrat izdelala s pomočjo elektronske rezalne naprave Silhouette Cameo. Ker imam strojček šele nekaj mesecev in sem do sedaj z njim izrezavala le preproste oblike, sem si tokrat zadala, da z njegovo pomočjo izrežem napis v moji priljubljeni pisavi.
Pa poglejmo kako sem se lotila dela.
Najprej sem odprla program in izbrala funkcijo za pisanje, kjer sem izbrala željeno pisavo.
Izbrala sem velikost, ki se mi je zdela najbolj primerna za moj projekt in izpisala  napis "Praznična pošta".
Ker sem želela, da se posamezne črke držijo skupaj in da naprava ne izreže posameznih delčkov, kjer se črke medseboj prekrivajo, sem črke povezala skupaj s pomočjo funkcije "Weld".
 S klikom na gumb "Send" se mi je nato odprlo okno v katerem sem nastavila vse potrebno nastavitve za rezanje. Ker ima Cameo, ki ga uporabljam že v osnovi priloženo autoblade oziroma avtomatsko rezalno glavo, sem nastavila le vrsto papirja, ki je bil v mojem primeru bleščeč,  vse ostale nastavitve od pritiska, do števila rezanj, so se nastavile same. Sklikom na gumb "Send" je stroj tako pričel z rezanjem.
Končni rezultat rezanja je ravno tak napis kot sem si ga zaželela.
 8. korak: Ko sem napis odstranila iz rezalne podloge sem ga s pomočjo močnega lepila prilepila na pripravljeno podlago. Med samim procesom ustvarjanja sem pobrskala po knjižnici, kjer se nahaja kar lepo število vzorcev, ki jih lahko izrežemo, sama sem tako izrezala še nekaj bleščečih snežink različnih velikosti, a jih na koncu na samem izdelku nisem uporabila, ker so se mi zdele odveč in mi je bil pri srcu bolj minimalistični izgled.
 9. korak: Ker bo moje stojalo viselo na steni sem za ta del poskrbela tako, da sem s pomočjo naprave za kovičenje naredila dve luknji in ju okrepila z zakovicami čeznju pa napeljala satenast trak.
10. korak:  Preostane mi je le še to, da poskrbim, da bom voščilnice imela kam obesiti. V ta namen sem si na zadnjo stran izrisala tri oporne točke, ki se nahajajo na 10 cm, 25 cm in 40 cm. Na te tri točke sem s pomočjo obojestranskega lepilnega traku prilepila satenaste trakove dolžine 1 m. Trakove sem še dodatno utrdila s pomočjo močnega lepilnega traku, da bodo zagotovo zdržali težo voščilnic, ki bodo nanje obešene.
Prispeli smo na cilj in še enkrat vam pokažem končni izdelek nekoliko bolj od blizu, hkrati pa vas vabim k ogledu videa, ki prikazuje postopek izdelave stojala za voščilnice.

 V upanju, da vam je izdelek všeč vas do prihodnjič prav lepo pozdravljam,
Vanja

4 komentarji:

  1. Zelo všeč mi je tole in morda si celo izdelam. Samo napis bom najverjetneje naprintala kar z navadnim printerjem.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolk dobro. Jaz tudi to rabim oz. nekaj takega.

    OdgovoriIzbriši
  3. OO hvala za inspiracijo. Mislim da si pa letos res tudi jaz tole izdelam <3

    OdgovoriIzbriši