torek, 26. december 2017

Darilnica Klavdija DT 2017 - Ideja za darilo

Današnja objava nastaja v sodelovanju z

Božič je za nami pred nami je še nekaj dni starega leta in verjetno se najde še kakšna duša, ki v zadnjem trenutku išče darilo, tisto malenkost, ki jo bo podarila ob novem letu. Pa se mi je porodila ideja, da bi ta malenkost lahko bila hranilnik v katerega mečeš skozi celotno leto "drobiž" in ob koncu leta ali pa ko je hranilnik poln odpreš in si z prihranjenim denarjem privoščiš kakšno stvar. Ustvarjalke s tem ne bi imele težav in bi privarčevani cekini sigurno bili potrošeni za ustvarjalni materjal. Lahko si pa postavimo nekoliko višje cilje in varčujemo za potovanje ali izlet, mogoče novo obleko, čevlje ali kaj drugega. Hranilnike sem kupila v eni izmed nizkocenovnih trgovin, kjer je večina stvari po 1€. Verjetno se sprašujete tudi zakaj ravno ti hranilniki. Preprosto, ker gre za hranilnik, ki ga ne moreš kar tako odpreti in si iz njega izposoditi nekaj evrov.  Ko ga odpreš je zabave konec, ni ga mogoče  več zapreti nazaj. Ker pa so motivi na kupljenih hranilnikih otročji, sem se odločila, da jih oblečem, tako da so primerni tudi kot darilo za odrasle. 
Po tem dolgem uvodu in razlagi kako in kaj predlagam, da si pogledamo kaj potrebujemo za izdelavo oziroma okrasitev.

P.s.  Obljubim pa, da bo današnja objava nekoliko krajša kot običajno.

Seznam uporabljenih pripomočkov:
- hranilnik,
- škarje
- lepilo,
- šablona tablice,

Postopek izdelave

1. korak: Ustvarjanja se lotimo pri sestavljanju mašne. Sestavne dele sem izrezala in bleščečega papirja, kar pomeni, da moramo pri sestavljanju uporabiti močno lepilo, ki bo svojo nalogo dobro opravilo. Sama sem uporabila dve lepili obojestranski lepilni trak in tekoče lepilo Fast Tack Glue.  Pri sestavljanju mašne sem si pomagala z navodili na embalaži. Postopek, si lahko ogledate na spodnjih slikah.

2. korak: Dekoracije hranilnika se lotimo, tako da izmerimo njegovo višino in pa obseg. Verjetno se sprašujete zakaj obseg. Preprosto. Zagotoviti si moramo dovolj dolg kos papirja, da bo v celoti objel naš hranilnik. Sama sem izbrala tak papir, ki mi je to omogočal.
Ko smo izmerili višino našega hranilnika papir odrežemo na to "višino".

3. korak: Papir oblepimo z obojestranskim lepilnim trakom. Sama sem v tem koraku malce pretiravala in nalepila preveč lepilnega traku. Po nekaj poskusih sem ugotovila, da je dovolj če lepilni trak nanesem na začetku in koncu krajšega dela papirja.

4. korak: Preostane nam, da naš hranilnil okrasimo. Sama sem najprej uporabila dekorativni trak, ki sem ga s pomočjo vročega lepila nanesla na zgornji in spodnji rob hranilnika.
 Na zgornji del sem prilepila bleščečo pentljo.
V sredino sem postavila zelen tag, na katerega lahko napišemo ime prejemnika ali pa cilj varčevanja.
Dodala sem nekaj prašnikov.
Za piko na i pa še skupke mini zelenih vrtnic, ki skupaj povežejo celoten izgled hranilnika.

Naš današnji izdelek je tako končan. Kot obljubljeno super hitro in brez kompliciranja.
Upam, da vam je tale ideja všeč. Kot običajno sem tudi tokrat za vas pripravila video navodila za izdelavo in vas prav lepo vabim, da si jih ogledate.


Do prihodnjič pa en prav lep pozdrav,
Vanja

6 komentarjev:

  1. Super idejaza darilo, sploh tisti del-da se ga ne da odpreti je kul :)! Sicer že med letom izpuhtijo prihranki ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. verjemi mi, da ko odpreš po enem letu tak šaparvc si presenečen koliko denarja je lahko prišparaš z "drobižem"

      Izbriši
  2. Vanja, super ideja! Najbolje, da se kar lotim izdelave!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz imam takšnega, da se ga lahko sprazni, ker ga prehitro napolnim. Sem pa disciplinirana in ne vzamem ven niti evra, preden ni poln. In res je neverjetno, koliko se nabere drobiža.

    OdgovoriIzbriši
  4. No, povem tako v mojem se je nabralo dovolj za eno “sadno tablico” ... mislim, da sem povedala vse �� jst nisem bila disciplinirana zato sem si kupl a takega, ki me sili k disciplini ... omislila sem si tudi enega ustvarjalnega, kamor gredo € od ustvarjanja tam pa imam politiko 75% v sparavc 25% za kak nujen nakup, v manj kot pol leta tudi tam ni bil majhen izkupicek

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna ideja in hvala ker si nam pokazala tudi postopek izdelave.

    OdgovoriIzbriši