torek, 24. januar 2017

Tema meseca januarja ~ ALBUMI ~ Izdelava scrapbook strani brez skice

Cilj današanje objave je dokazati da scraobooking ni noben bav bav, ampak svojevrsten način prikazovanja dokumentiranja dogodkov. Ker sama to počnem že dobrih 7 let, sem se v tem času naučila, da manj kot kompliciram hitreje je posamezna stran narejene in pospravljena v album. Pa da ne bom dolgovezila, vam kar pokažem kako izgleda super enostavna stran.
 Za njeno izdelavo sem uporabila 2 papirja velikosti 30x30 cm. Izbrala sem si tak papir, da se je vsaj v določenih pogledih ujemal s fotografijo.  Za izdelavo sem uporabila še črke, obojestranski lepilni trak, lepilne kvadratke za slike, rezalnik za papir in luknjač.

Za osnovo sem si tokrat izbrala pikast papir, lahko bi uporabila tudi enobarven papir. Drugi list papirja pa sem odrezala, tako da sem dobila en pas velikosti 12x30cm, drugi pa 18x30cm. Manjši kos lista sem obrnila in s tem dobila rjavo podlago, večji list pa sem na eni strani okrasila s pomočjo luknjača. 

Običajno sledi nekaj  premikanja in preizkušanja različnih postavitev strani, na koncu je rezultat takšen kot ga vidite na zgodnji sliki. Ko sem s postavitvijo zadovoljna mi preostane le to, da vse skupaj zalepim. V prikazanem primeru ima tudi fotografija svoj okvir, ki še dodatno popestri stran. Ta korak lahko mirno izpustite.
Fotografijo spremlja napis/naslov, jaz temu običajno dodam še datum kdaj je bila fotografija posneta in krajši opis kaj fotografija predstavlja oziroma, če gre za dogodek običajno odgovorim na naslednja vprašanja: kje, kdaj, zakaj in kdo. S tem pokrijem bistvene podatke, ki so potrebni, da vsakdo razume predstavljeno fotografijo. 

Tokrat sem naslov naredila z uporabo nalepk, lahko pa bi si pomagala s pomočjo šablon ali štampiljk. 

Upam, da vam je bil ta prikaz izdelave preproste strani brez skice všeč in če vas tovrstno ustvarjanje zanima bom z veseljem pripravila še kakšno tako predstavitev.
Do naseldnjič prav lep pozdrav,
Vanja


1 komentar:

  1. Joj, scrapbook tudi mene veseli ampak za letos imam zaenkrat dovolj novih projektov ;-) Bom pa z veseljem spremljala, kaj boš še natuhtala za naslednje video posnetke. Pozdravček, K.

    OdgovoriIzbriši