petek, 27. maj 2016

Moj vrtec praznuje


Letos praznuje "moj" vrtec, 40. rojstni dan.  Za tako veliko številko na torti se spodobi prav posebno voščilo. Preden pa pokažem kaj je nastalo naj povem, da sem v vrtcu preživela dve zanimivi obdobji. 

Prvo, moje vrtčevsko, je bilo prežeto z igranjem, prepevanjem in raznoraznimi drugimi dogodivščinami. Iz spomina se priplazijo vonj in okus kamličnega čaja in petit piškotov, ki so bili prva jutranja malica v vrtcu, pa okus turistične paštete, ki jo mimogrede rada jem še danes in druge dobrote, ki jih je kuharica pripravila v majhni kuhinji. To je bil čas, ko še ni bilo toliko prometa, vrtec ni imel ograje in brezskrbno smo tekali po igrišču, se skrivali v grmovju, da o potičkah, ki smo jih napekli v peskovniku ne izgubljam besed. Na igrišču, ni bilo veliko igral, kraljevala je velika raketa, lesena hiška in gugalnici. Pa vendar smo se imeli lepo in smo se znali igrat med sabo. V igralnicah je bila najbolj zanimv kotiček s kuhinjo, pa dojenčki. Zadovoljni in srečni smo bili z vsem kar smo imeli, čeprav je bilo tega malo. Kraljevale so kocke, barvice in listi papirja.

Drugo vrtčevsko obdobje je nastopilo v odrasli dobi, kar dve leti sem bila zaposlena v mojem vrtcu, kot pomočnica vzgojiteljice. Marsikaj se je v tem času spremenilo, a vseeno je bil tudi ta postanek zanimiv in poučen. Sem se pa marsikdaj zalotila, da sem bila bolj otročja od otrok in sem se v tem obdobju tudi veliko preigrala, pa še otrokom, se je zdelo fajn :D

Skratka, da neham dolgovezit, v vrtcu mi je bilo zelo lepo tako in drugače in ker ima danes moj vrtec svoj praznik, se spodobi, da dobi lepo čestitko.
Nastala je taka, ki zaobjame vse kar se v vrtcu dogaja.

Lep ustvarjalni pozdrav do prihodnjič,


2 komentarja:

  1. Čudovita je in res lepa pozornost do vrtca, ki ti je dal toliko lepih spominov.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo si zapisala in izdelala čudovito voščilnico. :-)

    OdgovoriIzbriši