torek, 31. oktober 2017

Darilnica Klavdija DT 2017: Strašna dekoracija

Današnja objava nastajaj v sodelovanju z 
Danes je prav tak prav poseben dan, 
čarovnice se že zbirajo in pripravljajo na večerni ples, 
za to bodo zagotovo potrebovale tudi kakšno strašljivo dekoracijo za zabavo.

Uporabljeni pripomočki
- gaza/povoj,
- leseni dodatki,
- 3d lepilni trak,
- različni izrezi iz tršega papirja na čarovniško tematiko,
- pavs papir,
- mah

Postopek izdelave:

1. korak: Kot ste že navajeni je prvi korak običajno namenjem rezanju in pripravi vseh sestavnih delov.

 Tokrat so na vrsto prišle vse moje šablone na temo noči čarovnic, ki jih skrbno zbiram in so dolgo čakale, da dobijo dom na kakšnem izdelku. Po večini gre za stare šablone iz Sizzixove kolekcije Alterations, ki jo je oblikoval Tim Holtz. Del  kolekcije "upokojenih" šablon je  nazaj na policah ustvarjalnih trgovin, med drugim tudi silhueta otrok in napis, nekaj starejših pa se še vedno da dobiti v trgovinah (hiša, drevo, veja) le malo je treba pobrskati. ;)  

Če pa vsega tega nimate, potem je pa tu na voljo internet, ki ponuja malo morje idej  in pomagal s pomočjo katerih lahko ustvarite podobno dekoracijo, tudi izris lastnih motivov je ena od rešitev.

2. korak: Vse pripravljene izreze sem izrezala iz belega kartona in sem jih pobarvala s pomočjo Distress Paint akrilne barve in s pomočjo Distress Stain  barve, ter pustimo, da se dobro posuši.

3.korak: Na slikarskem platnu uporabimo zadnjo stran in jo tokrat pobarvamo v zeleno s pomočjo gobice za pomivanje posode, s pomočjo katere tampkamo tako po platnu kot po okvirju. Tako pobarvano delavno površino pustimo, da se posuši, če pa smo nestrpni si lahko pomagamo s pomočjo grelne naprave in postopek pohitrimo.

4. korak: Da bo hiša še bolj strašna ji dodamo strašna okna, ki jih izdelamo s pomočjo pavs papirja. Zalepimo ga na zadnji strani hiše s pomočjo tekočega lepila in dodatno utrdimo še z lepilnim trakom.

5. korak: Ko se ozadje našega okvirja posuši vzamemo črno Distress Paint barvo, ki ima priročen aplikator in z njeno pomočjo posenčimo in strupeno zeleno ozadje spremenimo v malo bolj strašno in hkrati skrivnostno.  Z uporabo Distress Paint barve na enostaven način nakažemo tudi potek pokrajine, ki jo hitro ustvarimo s pomočjo tapkanja in vlečenja aplikatorja po podlagi.

6. korak: V ozadje naše slike postavimo oranžno luno, ki se bo lepo odsevala v prej pripravljenih oknih. Izrežemo jo lahko s pomočjo šablone, luknjača ali na oranžen karton obrišemo manjši kozarček ali pokrovček. Luno pred lepljenje, posenčimo s pomočjo Distress Ink blazinice v črni barvi.
7. korak: Na desno stran postavimo drevo, ki ga prilepimo z uporabo tekočega lepila Fast Tack Glue, hišo pa postavimo na levo stran okvirja, prilepimo pa jo s pomočjo 3d lepilnega traku in ji s tem dodamo malo dimenzije.

8. korak: Ker ima vsaka straši hiša živo mejo, bo le-ta tokrat narejena s pomočjo mahu, ki ga prilepimo s pomočjo lepilne pištole. Vse strašne stvari pa še dodatno ogradimo z ograjo, ki smo jo pobarvali v srebrno s pomočjo Distress Stain barve in jo ravno tako prilepimo s pomočjo lepilne pištole.

9. korakov:  Dodamo še gručo otrok, ki se približuje naši hiši. Za poživitev sem dodala še nekaj lesenih okraskov, ki so v moji zbirki pripomočkov že zelo dolgo časa. Dodatno dimenzijo naše dekoracije ustvarita dve veji, ki v prostor vstopata izven našega okvirja. Čisto na koncu sem se odločila, da našo sliko uokvirim s pomočjo starega povoja, ki sem ga najprej malo zarezala nato pa prilepila s pomočjo lepilne pištole.

S tem je naša strašna dekoracija končana in pripravljena na čarovniško noč, ki je pred nami. Tik pred koncem sem se odločila, da bo malo povoja okrog naše slike naredilo tisti pravi strašljivi čarovniški vtis.
 Prilagam pa tudi nekaj malo bolj detajlnih slik izdelka.


Lep ustvarjalni pozdrav do prihodnjič,
Vanja

2 komentarja: