četrtek, 5. oktober 2017

Darilnica Klavdija DT 2017 - Jesenska dekoracija malo drugače

Današnja objava nastaja v sodelovanju z


Izdelali bomo posebno jesensko dekoracijo.

Uporabljeni pripomočki:
- Big Shot,
- scrapbook papir,
- šablona buče
- lepilo Fast Tack Glue,
- plošča za izdelovanje utorov,
- TH stencil šablona,
- Distress Oxide,
- Distress Paint,
- Perfect pearls in
- kos kartona.

Postopek izdelave
 
1. korak:  Za izdelavo sem uporabila starejšo Bigz šablono buče, ki pa jo preprosto nadomestimo z doma izdelano šablono. Le-to lahko izdelamo, tako da si vzorec izrišemo sami ali pa ga poiščemo na spletu. Tako pripravljeno šablo potem prerišemo 2x na karton in 4x na izbran scprabook papir. V mojem primeru sem vse omenjeno izrezla s pomočjo strojčka Big Shot.

2. korak: Na izrezih iz papirja oblikujemo vzorec s pomočjo stencil šablone in distress blazinice.
 
3. korak: Na izrezan karton prilepimo vzorčaste papirje, ki smo jih izdelali, pri tem se potrudimo, da smo čim bolj natančni.
 
 

4. korak: S pomočjo Distress barve pobarvamo stranske robove, kjer je viden karton in pa tudi rahlo posenčimo sprednjo in zadnjo stran naših bučk. Pri tem nam delo olajšajo Distress barve, ki imajo prav poseben aplikatro na gobico.
 
5. korak: Iz kosa papirja velikost 15,5 x18,5 cm in s pomočjo plošče za delanje utorov izdelamo škatlico. Utore naredimo na vseh štirih straneh na 5 cm in jih dobro utrdimo. Na nasprotnih si straneh naredimo zareze, ki nam bodo pomagale, da bomo škatlico lažje sestavili. Dobljene zavihke zalepimo skupaj in škatlica je gotova.
 
 6. korak: Na spodnji del buče prilepimo škatlico. Enak postopek ponovimo še z drugo bučo.
 
 7. korak: S pomočjo barve posenčimo še preostale dele buče.
8. korak: Po želji dodamo dodatke, liste, vitice ... 
 

Naučimo se nekaj novega: Domač bleščeč sprej

Za izdelavo bomo potrebovali plastično pršilko, Perfect Pearls in vodo, če želimo barvni sprej dodamo še polnilo za barvne blazinice.
V pršilko damo malo bleščečega prahu (noževo konico) nekaj kapljic polnila  in vodo. Pršilko dobro zapremo in pretresemo, da se bleščeč prah enakomerno razporedi po tekočini in že imamo pripravljeno doma narejen bleščeč sprej.

9. korak: S kupljenim ali doma narejenim bleščečim sprejem popršimo po naši bučki, da se bo lepo svetila. Ker pa distress izdelki reagirajo z vodo, dobimo ob pršenju z vodo še bonus efekt.

Kot običajno sem tudi danes za vas pripravila video predstavitev postopka izdelave, ki si ga lahko ogledate tukaj.


Lep ustvarjalni pozdrav do prihodnjič,
Vanja

1 komentar:

  1. Čudovito dekoracijo si ustvarila iz bučk :) posebej všeč mi je ta efekt bleščičnega spreja :) p.s. super videe ustvarjaš ;)

    OdgovoriIzbriši