torek, 26. september 2017

Darilnica Klavdija DT 2017 - Scrapbook stran

Današnja objava  nastaja v sodelovanju z
 
 Danes bomo izdelali eno scrapbook stran.

Uporabljeni pripomočki :
- Distress Oxide blazinice,
- Distress Ink blazinice,
- Enamel Accents,
- Komplet štampiljk Gorjuss,
- bel embosing prah WOW,
- Versa Mark,
- lepilo Fast Tack Glue,
- flomastri Spectrum Noir,
- papir Lemon Craft,
- rezalnik,
- 3d pena
- bela tempera
- aplikator,
- Big Shot
- akrilna ploščica,

- šablona rožic in
- Memento blazinica.

Postopek izdelave


Pri ustvarjanju scrapbook strani ni nekih točno začrtanih pravil, ki narekujejo postopek izdelave ali pa določajo točno kje mora posamezna stvar stati. Tako kot pri izdelavi voščilnic imamo tudi tukaj možnost  uporabe raznoraznih načrtov, ki nam olajšalo delo, a v večini primerov, vsaj pri meni je tako, delo poteka po občutku. Sama najraje ustvarjam v formatu 12 x 12 inčev oziroma 30,5 x30, 3 cm, saj imam tako dovolj prostora, da na listu papirja zaživi zgodba, ki jo predstavlja fotografija.
Dovolj govorjenja, gremo od besed k dejanjem.

1. korak: Iz kompleta vzorčastega papirja, sem izbrala papir zelene barve in ga osenčila s pomočjo distress blazinice in aplikatorja. Iz preostalih izbranih papirjev sem kar na oko izrezala ustrezne širine. Nato običajno sledi premikanje papirja v vseh mogočih smereh, dokler ne najdem prave. Vse papirje sem s pomočjo starih uničenih škarij po robovih razcefrala in ga posenčila, da sem dobila malo bolj starinski izgled.
 
 2. korak:  Odločila sem se, da tokrat uporabim eno štampiljko, ki bo celotno stran povezala skupaj. Štampiljko sem odtisnila s pomočjo Versa Mark blazinice in jo embosirala z belim embosing prahom, enako sem to storila tudi z dvema dodatkoma.
3. korak: Lotimo se lepljenja prvih večjih kosov papirja, tokrat sem za ta del uporabila tečkoče lepilo Fast Tack Glue. Običajno se tekočim lepilom izogibam, ker zelo radi gubajo papir. Priznati moram, da me je to lepilo presenetilo in navdušilo, lepo mazljivo, hitro prime, nič ne guba, z njim  sem zalepila celo  čipko, ki sem jo uporabila kot del dekoracije.
Vrstni red lepljenja, pa je bil tak:
- na zelen vzorčast papir sem najprej prilepila rjav papir z odtisom punčke, ki sem ga postavila skrajno desno,
- v spodnjo polovico lista sem postavila papir z lesnim vzorcem,
- ostro linijo med obema sem zabrisala z uporabo čipke.

4.korak: V zgornji levi in spodnji desni kot sem odtisnila še kotno dekoracijo listov in črt, za to sem uporabila kar navadno rjavo Memento blazinico.

5. korak: Na sredino sem nato prilepila še zelen kos kartona, ki predstavlja podlago za fotografijo, le- to sem prilepila s pomočjo 3d pene oz. lepilnega traku, da sem se izognila čipki in projektu dodala nekaj dimenzije.

6. korak: Končnemu izdelku sem dodala še nekaj rožic, ki sem jih izrezala iz belega šeleshamerja in jih posenčila z distress blazinicami, v središče sem s pomočjo Enamel Accents dodala pikice, za piko na pa sem kar s prstom in belo tempero naredila nekaj pack in črt. Punčko in lisički sem pobarvala s pomočjo Spectrum noir bleščečih flomastrov, nekaj bleščic pa je končalo tudi na cvetlicah.

Za lažjo predstavo, sem tudi tokrat pripravila video posnetek, ki vam bo olajšal razumevanje današanjega prikaza izdelave scrapbook strani.

Do prihodnjič vas lepo pozdravljam,
Vanja 

Ni komentarjev:

Objavite komentar