sreda, 20. januar 2016

Sredino odkrivanje tople vode #1 - ozadje s pomočjo distress balzinic


Bereš naslov današnjega bloga in ti ni nič jasno ... Razložim hitro. Že velikokrat sem povedala, da je moj največji učbenik o ustvarjanju in učenju novih tehnik YouTube, tam res najdeš vse kar potrebuješ in tudi kar ne :) Seznam ustvarjalcev, ki jim sledim je doooolg in pri vsakem najdem nekaj kar lahko preizkusim in stestiram, če res deluje. Nekaj dni nazaj sem pred spanjem naletela na ta posnetek Jennifer McGuire in ker se mi je tehnika zdela zanimiva in ker vem, da Distress blazinice reagirajo z vodo sem že naslednje jutro packala in preizkušala tehniko in rezultati so fantastični.  (video je namenjen vsem tisti, ki se jim ne da brat mojega pisanja) 
In padla je odločitev, da sredine bloge namenim "odkrivanju tople vode", kar pomeni, da sama preizkusim videno tehniko, pokomentiram moje izkušnje ...
Upam, da je to zanimiva popestritev mojih ustvarjalnih doživetij. :)

Pa začnimo:)
Pripravila sem si bele kartončke belega papirja (Crafters Companion za bravanje odtiskov z alkoholnimi flomastri, to sem imela pač pri roki, imam namen preizkusiti, kako se bo obnesel akavarelni papir), štiri Distress blazinice, plastično stencils šabono, razpršilko z vodo (še en test me čaka in sicer, če zadeva deluje tudi z Glimmer Mist-i v misih imam Pearl verzijo, ker z barvnimi vem, da bo delovalo).

 Posamezen kartončke sem najprej v celoti pobarvala z izbranimo blazinico.

Nato sem kartonček postavila na podlago in čez položila plastično šablono, ki sem jo pritrdila s pomočjo washi traka (raje kot washi priporočam  kerp zaščitni trak za beljenje ali pa micropore, saj sta manj agresivna).

Ko sem bila z postavitvijo povsem zadovoljna in je bila res fiksirana na podlagi sem s pomočjo razpršilke nanesla vodo, skušala sem to storiti čim bolj enakomerno, vendar moja razpršilka ni ravno sodelovala z mano :( Delati je potrebno kar hitro, ko sem vodo razpršila po celotni površini sem čez postavila papirnato kuhinjsko brisačo in popivnala vso odvečno vodo.
 Ker je bila moja neučakanost nad rezultatom prevelika, sem nato hitro odstranila papir in šablono, rezultat je viden na sliki.
Po navodilih sem kartonček posušila z grelno pištolo, saj je bil papir "moker" od barvne blazinice in tudi od vode. Ob segrevanju je vzorec začel še bolj izstopati.

Najlepši vzorček je nastal na tej zeleno modri podlagi,  tukaj je razpršilka delovala kot je treba. Postopek sem na tem kartončku večkrat ponovila in med vsakim vodnim valom sem odvečno vodo popivnala s papirnato brisačo.
Še vsa štiri ozadja na kupu.


 Seveda tega bloga še zdaleč ni konec, tukaj je še postopek izdelave štirih res preprostih rojstno dnevnih voščilnic v sliki ;)
 







 Lep ustvarjalni pozdrav, do prihodnjič,
Vanja <3

9 komentarjev:

  1. ooo, tole je krasna tehnika, moram sprobat, ker so rezultati na tvojih voščilnicah prekrasni.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vauu, kakšni lepi vzorci so nastali na ozadjih. Mene je očaral predvsem na temno modri podlagi. :) Sicer pa je vsak posebej lep in unikaten. Ravno to je čar preizkušanja novih tehnik, da nikoli ne veš kakšno presenečenja te čaka na koncu. ;) Hvala za slikovno in bogato besedno predstavitev tehnike, ki jo bom zagotovo morala tudi sama sprobat. Prijetno ustvarjanje. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. iiijoj kako lepe voščilnice so nastale :-)) Krasna ozadja si naredila in ideja je videti res preprosta. Bo treba probati; hvala za navodila in video!

    OdgovoriIzbriši
  4. Vidim, da tudi tebe "mučijo" doma narejene podlage. Super tehnika in res bi bilo škoda, da je ne bi preizkusila. Krasne podlage si naredila. Mogoče bi se dalo barvo popivnati tudi z mokrimi brisačami. Kaj vem, bi bilo potrebno sprobat.
    Lepe pa so tudi potem narejene voščilnice.
    Kar tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasne podlage...hvala za prikazano :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično opravljena domača naloga, krasna ozadja so nastala in lepo si vse skupaj nato skombinirala. Jennifer je res zakon. Hvala za prikaz tvojega postopka in da si nas opozorila na določene stvari. Je pa res, kar pravi Moi, tudi sama sem namreč že videla, da recimo uporabiš baby vlažilne robčke in tapkaš po šabloni. Ker so mokri prav tako odvzamejo barvo. Če pa je tako efikasno kot špricanje z vodo, pa tudi sama ne vem. Vredno preizkusiti.

    OdgovoriIzbriši
  7. Vau, lep tutorialček. Hvala ti, sprobam ob priliki.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vau, lep tutorialček. Hvala ti, sprobam ob priliki.

    OdgovoriIzbriši