ponedeljek, 4. januar 2016

Dobrodošel Izak


Kako lepo je začeti novo leto z novim življenjem. In kako prikladno je to za mojo prvo letošnjo objavo. :)
Dobrodošel Izak, čisto frišen in svež od danes. Izaku priprada čast, da je zanj nastala moja prva letošnja voščilnica. Pa si poglejmo kako je nastajala.
Pri meni se proces ustvarjanja vendno začne z  brskanjem med papirji, trakovi, šablonami, žigi, ...

Vedno se zgodi, da se začetnemu izboru priključi še en kup drugih pripomočkov, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ko imam vsaj osnovne stvari na kupu začnem ponavadi z izborom papirja in rezanjem le-tega na ustrezne velikosti. Tokrat sem za osnovo vzela kvadratno osnovo za voščilnico (13,5x13,5 cm). Pisan papirje sem nato razrezala na ustrezne velikosti: modrega na velikost 13x13 cm, rumenega na 13x9,5 cm. Pri rezanju modrega paprija sta mi ostala dva koščka, manjšega sem s pomočjo dekorativnega luknjača spremenila v lep okrasni rob. 

Ko sem imela vse papirje izrezane na ustrezno velikost, sem na zadnjo stran nalepila obojestranski lepilni trak, ki ga najpogosteje uporabljam pri izdelavi voščilnic. 
Ker gre za voščilnico ob rojstvu, se mi je zdelo, da je potrebno uporabiti nekaj od Najlepšega para ;) in tako sem na plano potegnili dva Tinina seta žige in šablone "pri veselih žirafah" in pa komplet žigov "veselje ob rojstvu"
 Večjo žirafo sem odtisnila s pomočjo Archival inka v črni barvi. Pobravala pa sem jo s pomočjo Distress markerjev v modri (tumbled glass) in krem (antique linen) barvi.
 S pomočjo šablone in sizzix-ovega Big Shota sem žirafo nato še izrezala.

No, ko sem imela na kupu vse izrezke, liste in ostale drobnarije, sem začela z postavljanjem in kombiniranjem. Pri meni je običajno ta postopek kar zamuden, saj se ne moram odločit kje in kako  naj kaj stoji.
Ko sem bila končno zadovoljna s postavitvijo vseh elementov, je sledilo  odtiskovanje napisa in lepljenje črk

Nato je sledilo lepljenje vseh paprijev na osnovo za voščilnico. 

Manjka samo še žirafa, ki jo malce dvignem s pomočjo 3d penic. 



In sem že skoraj pri koncu, še nekaj majhni popravkov in voščilnica je gotova. 


Tako, pa smo na koncu prve letošnje objave, upam da vam je prva voščilnica všeč, sedaj pa hitim na pošto, da bo novopečena mamica voščilnico dobila že jutri.

Lep zasnežen dan vsem skupaj in se kmalu beremo.

Vanja 




10 komentarjev:

  1. Čudovita je! In res mi je všeč, da je zraven še opisan postopek izdelave (sama vedno raztegnem vse možne papirje in potem prelagam in iščem in ah... na koncu tudi pospravljam... :)).
    Sem prebrala tudi prejšnji zapis... Obilo zdravja in vse dobro v novem letu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Klara, se opogumljam, da bi posnela kakšen video, sam imam 100 in 1 razlog, da se ne lotim ;) Mogoče pa bo ...
      Hvala za dobre želje :D

      Izbriši
  2. imaš prav, novo leto, novo življenje ...
    prekrasno si vse skombinirala in postavila, res fajn, da si predstavila celoten postopek izdelave.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasna voščilnica Vanja! Všeč mi je, kako si prikazala postopek izdelave. Jaz včasih 10 min strmim v mizo in razmišljam kako in kaj :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. se trudim, da pofotkam vse, sem že nekje napisala, da se opogumljam za video posnetke ... upam, da ta pogum hitro najdem ;)

      Izbriši
  4. Kakšna ljubka voščilnica in tako lepe barve si izbrala! Hvala tudi za prikaz postopka nastajanja - vse izgleda zelo organizirano in poštimano! :) Pri meni pa so koraki nastajanja podobni, le močno močno premešani in pretreseni (beri:KAOS) preden nekaj končno nastane :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oh, ko bi bilo to o organiziranosti vse res, če se ozrem čez ramo je zadaj tak kaos, da me je kar malo sram, ampak kaj čmo če se dela je tako :D

      Izbriši
  5. Nežna voščilnica ob rojstvu, kakor je tudi otročiček. :)
    Všeč mi je kombinacija barv in postavitev. Zvezdice krasno dopolnejo sam namen dogodka.
    Vedno rada pogledam postopek izdelave in se čudim, kako je vse urejeno in premišljeno izbrano. :)

    OdgovoriIzbriši