nedelja, 30. september 2018

Vanči ustvarja dobrodelno


Včeraj je bil prav poseben dan. V ustvarjalni sobici je bilo po dolgem času spet živahno, ideje so se iskrile, rezalo se je, barvalo… Bilo je skoraj kot nekoč, le Vanja nam je manjkala. Ampak vem da je bila ob nas in mogoče je komu »prišepnila« kakšen nasvet pri ustvarjanju.

Dan pa je bil poseben zato, ker so na obisk prišle Vanjine prijateljice ustvarjalke, s katerimi smo se na dan Vanjinega pogreba dogovorili, da se dobimo 23.9., ko bi Vanja praznovala rojstni dan. Želeli smo namreč ohraniti stik s puncami, katere so postale njena »ustvarjalna družina«. Žal pa ni šlo vse po planu ampak smo se tako namesto 23.9. dobili samo teden dni kasneje. Ampak nič zato, tako je bilo nekaj več časa za kovanje idej. In tako so ustvarjalke prišle na super idejo, da bi naše druženje nadgradili z dobrodelnostjo. Silva je ponudila, da bi izdelke prodajali v poslovalnicah Rayher v Ljubljani in Kopru. Še ena ideja, ki se je porodila na našem srečanju pa je bila ta, da povabimo še ostale ustvarjalke, da prispevajo svoj izdelek ali več njih, da bi poskusili zbrati denar, katerega bi namenili Vanjini prijateljici Lavri Červek, katera se spopada s hudo boleznijo.           

Po tej nevihti idej so punce poprijele za delo ter se odpravile v raziskovanje ustvarjalne sobice, katera je ponujala ogromno materiala za ustvarjanje. Po nekaj trenutkih zmede so se stvari hitro postavile na svoje mesto in delo se je začelo. Pridne roke so ustvarjale čudovite izdelke, največ jih je bilo z novoletnimi motivi. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.


















 Ob koncu srečanja smo se poslovili  z isto željo, da se drugo leto spet srečamo v Vanjini ustvarjalni sobici in da bodo pride roke ustvarjalk in nas domačih ustvarjale izdelke, katere bomo namenili za dobrodelne namene. 
Ob tej priložnosti se želim še enkrat zahvaliti vsem puncami, ki so prišle, si vzele čas in ustvarjale. Res iskrena hvala. <3 Vanja nas je zapustila, pustila v naših srcih veliko praznino ampak videla sem, da njen duh, njene ideje živijo v vseh vas, ki ustvarjate. Vem, da je v ustvarjalnem svetu pustila ogromen pečat. 
Včasih moramo nekoga izgubiti, da potem spoznamo nove čudovite ljudi. <3 
Vanja je z nami in ob nas. <3

Zapisala: Vanjina sestra Nuša

P.s. Za vse ustvarjalke, ki boste sodelovale. Zaželjeno je, da so voščilnice različnih tematik, od rojstno dnevnih, poročnih itd. Pošljete jih lahko direktno na Rayher Ljubljana ali Koper, kjer jih bodo nato razstavili oz. pripravili za prodajo. Ves izkupiček pa bo Rayher namenil za Vanjino prijateljico Lavro Červek.

8 komentarjev:

  1. Prekrasno, bila sem z vami v mislih, naslednjič pa se vam pridružimo tudi jaz ♥️

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke šjore, tole je res lepa gesta. Lavra je iz mojih domačih koncev in vem da ji bo vsaka pomoč prav prišla. Se bom potrudila tudi jaz sodelovati.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, krasna ideja in spomin na Vanjino prisotnost in ustvarjanje. <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Srčna gesta, ki se ji tudi sama pridružujem s svojimi voščilnicami. <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepa ideja, sem že poslala tudi moje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ni imela take sreče kot jaz... 😥😥😥

    OdgovoriIzbriši